Olika behandlingar inom massage

Home / Olika behandlingar inom massage

Olika behandlingar inom massage

Behandlingar som ger dig välmående

För att din kropp ska uppnå maximalt välbefinnande kan du välja mellan behandlingar såsom någon form av massage. En massage är en välgörande form av behandling som frigör mängder av ”må-bra-hormoner”, endorfiner i kroppen som får dig att koppla av och bara njuta. Det är inte bara sinnet som mår bra. Rätt behandlingar kan även få kroppens muskler att återhämta sig snabbare efter ett träningspass eller efter en skada. Det finns mängder av olika typer av massage att välja bland beroende på om du återhämtar dig efter en skada, har stela, ömma muskler eller bara är ute efter avkoppling.

Behandlingar som gör dig piggare

Det finns behandlingar som gör dig piggare på lång sikt och detta är enligt vetenskapen inget hokus pokus. Precis som med träning kan rätt sorts massage som ges kontinuerligt under en längre tid faktiskt ha mycket god effekt på ditt humör samt få dig att orka mer. Allt handlar om de välgörande må-bra-hormonerna som frigörs under en behandling. För att få den bästa effekten bör du ta en massage minst en gång i veckan. Efter bara ett par veckor kommer du att känna dig betydligt piggare.

Redan på de gamla grekernas tid ordinerades behandlingar med massage. På den tiden var det faktiskt läkare som utförde massagen på patienterna. Man kunde läka många olika sjukdomstillstånd, även kroniska, genom att knåda och gnida punkter på kroppen med varierande styrka. Effekten visade sig snabbt och läran om massage spred sig senare vidare till Italien där badmassage blev populärt. Teknikerna letade sig till slut upp till Norden där massage blev allt mer vanligt i slutet av 1870-talet. I dag har vi en uppsjö av olika typer av massage att välja bland.

Alla kan prova på

Behandlingar med massage är inte bara för idrottsstjärnor. Vem som helst kan dra nytta av beröring. Faktum är att det inte är bara vi vuxna som mår bra av massage. Du har säkert hört talas om spädbarnsmassage och hur små barn lugnas av beröring. Vill du prova på någon form av massage bör du först och främst ta reda på vilka dina behov är. En avslappnande massage som till exempel aqua-masssage är väldigt speciell då den kombinerar känslan av beröring samtidigt som du är i kontakt med vatten. Den här formen av massage har blivit mycket populär på senaste tiden.

Bindvävsmassage är en av de behandlingar som går lite djupare in i kroppens muskler. Den är känd för att ha botat många kroniska tillstånd, den förbättrar sömn och kan lindra smärta. Det samma gäller thaimassage som involverar att terapeuten når vissa tryckpunkter samt hjälper till att sträcka ut patientens kropp i en form av yoga. Det är vanligt att känna sig tung och trött i kroppen efter en massage, men efter någon halvtimma brukar de flesta beskriva att de känner sig mycket klara i huvudet. Många får en behövlig energikick av en behandling.

Kicka igång din kropp

Massage istället för träning? Kanske, eller helst både och. Har du planer på att göra en nystart i ditt liv och försöka komma i bättre form kan det vara en god idé att börja ta regelbundna behandlingar med massage. De kommer att ge dig ökad ork och om du kombinerar det med fysisk träning har du snart lagt en god grund för ditt välmående. Ju mer vi sitter still, desto tröttare bli kroppens muskler. Ett bra sätt att kicka igång kroppen är just genom massage.